Lastbilar – smarta transportmedel

Har man nyligen startat upp ett företag som kräver transport för leveranser, eller är i behov av att ha en transportlösning för tyngre föremål till hemmet, då är en lastbil en mycket nödvändig och smart lösning!

Det finns många olika modeller och storlekar på lastbilar idag. Man kan antingen köpa en helt ny lastbil, eller med fördel spara pengar genom att köpa en lastbil som är begagnad. Vill man ha lite tips inför sitt lastbilsköp så finns det lite tänkvärt på vägen. Att köpa en begagnad lastbil kan var vara lönsamt om man väljer rätt återförsäljare som levererar kvalitet, bra priser och gott kundomdöme.

Fördelar med att köpa en lastbil genom bilfirma

Det kan vara en stor skillnad på att köpa en begagnad lastbil genom en bilfirma jämfört med att köpa från en privatperson. Köper man en lastbil genom en privatperson, kan det vara klurigt att veta om lastbilen verkligen säljs i befintligt skick och risken finns för att dolda skador dyker upp.

Att köpa en lastbil genom en bilfirma ger många fördelar, men framför allt trygghet. Hos en bilfirma är allt på lastbilen noggrant kontrollerat innan försäljning, både invändigt och utvändigt. En bra kvalitet och hållbarhet är en viktig faktor då service på en lastbil samt reparationer kan bli mycket dyra. En bilfirma ser alltid till att kunden får en lastbil som säljs i gott skick, är nyservad och har en heltäckande försäkring. En annan unik tjänst genom en bilfirma är att man kan leasa sin lastbil precis som vanliga personbilar. Genom leasing behöver man bara betala en fast månadskostnad och chansen att få den där drömlastbilen man alltid velat ha, finns runt hörnet!

Valmöjlighet och många modeller

Genom en bilfirma får man många olika modeller av lastbilar att välja på för olika ändamål. Många av de lastbilar som säljs när man bestämt sig för att köpa bil har unika multifunktioner som till exempel regnsensorer, färddatorer, nyckelfria lösningar eller till exempel multifunktionsrattar. Idag är många av de lastbilsmodeller som säljs även klimatsmarta och drar inte lika mycket bensin och diesel som äldre modeller.

Som kund får man trygga garantier och även om lastbilen säljs med goda garantier och försäkringar, så har man som kund laglig reklamationsrätt i tre år om något dolt fel ändå skulle dyka upp. Konsumentköplagen ger kunden rätt att reklamera sin lastbil om något fel skulle upptäckas som inte var där från början. Det bästa med köpa en lastbil eller flera lastbilar genom en bilfirma, är att det ger en bra valuta för pengarna. Genom att köpa begagnat gör man också ett medvetet miljöval och kan känna sig trygg i sitt köp.